Programma NDP-partnerdag 24 mei 2024 bekend

Op vrijdag 24 mei komen de partners van het Nationaal Dakenplan van 10:00 tot 12:00 uur bijeen in De Rotterdam voor de NDP-partnerdag. Na een inhoudelijk ochtendprogramma sluiten we af met een netwerklunch bij Las Palmas. Hier komen we samen met o.a. het netwerk van partners in Provincie Zuid-Holland die bijeenkwamen voor het thema optoppen. Na de lunch vindt in de middag Rethink Rooftops plaats – de kennisdag van de Rotterdamse Dakendagen. Voor dit middagprogramma krijgen NDP-partners met de code NoDakPizza 50% korting op hun ticket. 

Programma 24 mei
09:30 – 10:00 - Ontvangst met koffie (De Rotterdam, Wilhelminakade 139)
10:00 – 10:05 - Welkom - NDP programmamanager Irene Poortinga
10:05 – 10:30 - Project De Hofbogen - Eveline Bronsdijk
10:30 – 11:45 - Werksessies NDP werkgroepen (integrale kennisuitwisseling) 
11.45 – 12.00 - Vervolg richting Dakakkoorden
12:15 - 12:30 - Onderweg naar Las Palmas (Wilhelminakade 330)
12:30 – 13:30 - Netwerklunch Las Palmas
13:30 – 17:00 Rotterdamse Dakendagen Rethink Rooftops (apart ticket vereist

Gebiedsontwikkeling op hoogte: de Hofbogen
We starten de partnerdag met een presentatie over de gebiedsontwikkeling op hoogte: het 2km lange dakpark over het voormalig spoorviaduct Hofbogen. Waar vroeger de Hofpleinlijn reed tussen Rotterdam en Den Haag, kun je straks in een stadpark wandelen tussen de toppen van de bomen. In 2025 start de aanleg van het park en eind 2027 zal het zwarte dak veranderd zijn in een groene loper. Eveline Bronsdijk was als adviseur Duurzame Daken van gemeente Rotterdam nauw betrokken bij de besluitvorming rondom dit dakpark. Zij neemt ons mee de geschiedenis in en vertelt hoe beleid helpt om je dakambities waar te maken. 

Let op: Tijdens de Rotterdamse Dakendagen kun je op eigen gelegenheid over het spoorviaduct De Hofbogen lopen. De wandeling is géén onderdeel van programmering van de NDP-partnerdag. Wel kun je na de netwerklunch op eigen gelegenheid De Hofbogen bezoeken. 

Integrale kennisuitwisseling werkgroepen
Alle NDP-werkgroepen zijn de afgelopen maanden gestart. De hoofdvragen per werkgroep staan en de deelnemers zijn bezig met diverse acties. Tijd voor integratie! Zo zijn alle NDP-partners goed op de hoogte waar de werkgroepen mee bezig zijn en kan iedereen de beschikbare kennis tijdens de partnerdag direct delen. 

Kom in de middag naar de kennisdag van de Rotterdamse Dakendagen
Voor het tweede jaar op rij houden we onze NDP-partnerdag op de ochtend voorafgaand aan de Internationale Kennisdag van de Rotterdamse Dakendagen. Het thema van de is het dakgebruik in de stedelijke omgeving. Internationale professionals uit architectuur, stedenbouw en de creatieve industrie komen hier samen en delen hun kennis. We nodigen alle NDP partners uit om zich aan te sluiten bij de kennisdag. 

Voor de kennisdag ‘Rethink Rooftops’ is speciaal voor NDP-partners een code beschikbaar die 50% korting op een ticket geeft: Met NoDakPizza betaal je geen €85, maar €42,50. Koop hier een ticket. 

Communicatietoolkit

Download hier

Volg ons:

Privacy policy | © Nationaal Dakenplan 2022 | Cookie policy