Nieuw Bestuurslid: Gerrit van Engelenburg

Per April 2023 treedt Gerrit van Engelenburg toe tot het bestuur van het Nationaal Dakenplan. Hij neemt namens Koninklijke VHG het stokje over van Friso Klapwijk. Binnen Koninklijke VHG is Gerrit betrokken bij de Domeinadviesgroep Het Levende Gebouw. Deze groep van bedrijven adviseert op de marktbenadering van groen in, op en aan gebouwen.

Binnen Koninklijke VHG is Gerrit betrokken bij de Domeinadviesgroep Het Levende Gebouw. Deze groep van bedrijven adviseert op de marktbenadering van groen in, op en aan gebouwen.

Gerrit is Operationeel Directeur bij Copijn, vooral bekend als het oudste boomverzorgingsbedrijf van Nederland. Met de markttak Groenaanleg en Beheer verzorgt Copijn ook daktuinen, binnentuinen en groene gevels. Hiervoor was hij General Manager van de IDverde vestiging in de UK (Berkeley). 

Gerrit is er trots op dat hij met Copijn aan langlopende projecten kan werken. ‘Als je vroeg in de keten aansluit, is er veel meer mogelijk omdat je vanaf de start met architecten en projectontwikkelaars samenwerkt. Mooi om te zien dat ook zij steeds meer het belang van groen onderkennen. Daar heeft de BREEAM-certificering zeker aan bijgedragen. Het zorgt voor prestige én helpt met financiële prikkels om te kiezen voor groen bij gebouwen’. 

quote
"Mooi om te zien steeds meer architecten en projectontwikkelaars het belang van groen onderkennen. Daar heeft de BREEAM-certificering zeker aan bijgedragen." 

Zijn favoriete multifunctionele dak, zijn de daktuinen op het AFAS Centre. Vooral omdat het voorbeeld is van hoe een bedrijf optimaal gebruik maakt van de buitenruimte en bereid is daarin te investeren. ‘Omdat het gebouw en de daktuin tegelijk klaar waren, is het dak meteen echt onderdeel van het gebouw geworden. Zo zou het bij alle gebouwen moeten zijn’. 

Gerrit verheugt zich op zijn bestuursfunctie bij het Nationaal Dakenplan. ‘Kennisdeling staat bij het Nationaal Dakenplan hoog in het vaandel en daar sluit ik mij bij aan. Het wordt steeds warmer en natter in ons land. Als hovenierssector in het algemeen – en dakenbranche in het bijzonder – kunnen wij met klimaatadaptief bouwen bijdragen aan de oplossing. Als bestuurslid neem ik daarin graag mijn verantwoordelijkheid’

Communicatietoolkit

Download hier

Volg ons:

Privacy policy | © Nationaal Dakenplan 2022 | Cookie policy