NDP spreekt op VNG bijeenkomst over klimaatadaptatie

26 juni j.l organiseerde de Vereniging van Nederlandse gemeenten een bijeenkomst over de financiering van klimaatadaptatie. Namens Nationaal Dakenplan spraken Jan Henk Tigelaar en Jasper van Lammeren over de kansen die daken bieden voor maatschappelijke opgaven. Voor deze bijeenkomst bracht de VNG twee netwerken samen: het GWN (Gemeentelijk Water Netwerk) en het GNK (Gemeentelijk Netwerk Klimaatadaptatie).

Voor een toekomstbestendig dakenlandschap zijn structurele oplossingen nodig. Daarom pleiten de publiek-private partners van het Nationaal Dakenplan voor een nieuwe ‘dakstandaard’ in beleid (nationaal en lokaal), bouwregelgeving, financiering en kwaliteit. Gemeenten zijn hierin een belangrijke partner.

Vanuit het Nationaal Dakenplan werken koplopende gemeenten op het gebied van dakbeleid samen binnen een ‘Community of Practice’. De groep bestaat uit 8 gemeenten.Gestart met de G4 (Rotterdam, Den Haag, Amsterdam en Utrecht) en begin 2024 aangevuld met Zoetermeer, Haarlem, Enschede en Almere. De insteek van de CoP is om beschikbare kennis op het gebied van dakbeleid beter te delen én samen te verdiepen. 

De presentatie bij VNG bood NDP een mooie kans om ook andere Nederlandse gemeenten bewust te maken van de kansen op het dak.

Hier kun je de presentatie downloaden van die dag:

NDP x VNG Presentatie kansen MFD.pdf

Communicatietoolkit

Download hier

Volg ons:

Privacy policy | © Nationaal Dakenplan 2022 | Cookie policy