NDP op Uit je Dak festival

Van 3 tot en met 22 oktober kun je letterlijk het dak op. De gemeente Den Haag vraagt met 'Uit je Dak' aandacht voor de waarde van daken, bijvoorbeeld om energie op te wekken, extra ruimte te creëren of een pand te vergroenen en verkoelen. In totaal hebben de Haagse daken een oppervlakte van zo’n 17 vierkante kilometer en dat biedt volop kansen. Met een uitgebreid programma wil de gemeente zowel inwoners, bedrijven als organisa)es informeren en helpen om op het dak aan de slag te gaan.

Gemeente Den Haag is partner van het Nationaal Dakenplan en daarom is het NDP goed vertegenwoordigd in de programmering. 

Seminar: Multifunctionele daken, wie financiert wat?

donderdag 5 oktober 2023, 13:00 - 15:30| Bleyenberg, Grote Markt

Hoe te komen tot een financieel instrumentarium voor de ontwikkeling van meer vierkante meters multifunctionele daken? Vaak wordt direct gedacht aan overheidssubsidies, maar een volwassen dakenlandschap met verschillende soorten dakgebruik vraagt om meerdere vormen van financiering. Zeker wanneer je zowel de kosten als de baten voor vastgoedeigenaren kunt kwantificeren. Jan Henk Tigelaar presenteert de uitkomsten van het NDP onderzoek naar stimulerende financiering.. Aanmelden kan hier.

Corporaties over gele en groene daken

donderdag 12 oktober 2023, 09:30 - 12:00| Dakpaviljoen, Zuidwest

Werk jij voor een woningcorporatie en wil je weten hoe andere corporaties te werk gaan bij de uitrol van zonnepanelen op hun daken? Woningcorporaties Staedion en Haag Wonen gaan tijdens deze ochtendsessie met elkaar en andere corporaties in gesprek over hoe de Haagse daken verder kunnen worden verduurzaamd. Ieke Benschop gaat in op de vraag hoe je op het dak groen en zonnepanelen kun t combineren. Aanmelden kan hier. 

Seminar: nationaal beleid voor multifunctionele daken

donderdag 12 oktober 2023, 13:00 - 15:00| Haags Hoog

De Natuurherstelwet, het uitrollen van de energietransitie, woningen bouwen, de wateropgave. Nederland staat voor complexe transities. Hoe geef je in een klein en dichtbevolkt land plek aan die steeds maar grotere opgaven? Wat prioriteer je? Hoe kunnen we slim en integraal combineren? Welk beleid is nodig om die ruimte multifunctioneel in te richten? En hoe maken we de stap van lokaal naar nationaal? Eveline Bronsdijk en Gijs Woldring geven antwoord op bovenstaande vragen. Aanmelden kan hier. 

Communicatietoolkit

Download hier

Volg ons:

Privacy policy | © Nationaal Dakenplan 2022 | Cookie policy