Maatschappelijke impact wordt voor studenten steeds belangrijker

Claire Wolff werkt als programma manager voor de Engelstalige minor Business & Society van de Hogeschool Rotterdam, waar ze twee keer per jaar een module over multifunctionele daken aanbieden. Voor de module ontwikkelen studenten voorstellen voor multifunctionele daken die ze presenteren aan de dakeigenaren, mét daarbij handreikingen hoe gemeente Rotterdam of het rijk hierin kunnen ondersteunen. In 2022 stonden de daken van maatschappelijk vastgoed centraal en pitchte het beste studententeam hun plan tijdens de NDP-Partnerdag in het Rotterdamse Depot.

Studenten gaan voor duurzame impact
De minor Business & Society richt zich op knappe koppen die na hun studie graag maatschappelijke impact willen maken. Het bespreken van business modellen en leiderschap, die de maatschappij & planeet verder helpen staan centraal in dit programma. "Er is gekozen voor een dakenmodule in het lesprogramma omdat daken een belangrijke rol in de energietransitie spelen en optimaliseren van ruimte, om ook in de toekomst fijn te kunnen leven”, aldus Claire Wolff..

Internationale interesse voor Nederlandse daken
De Hogeschool van Rotterdam werkt voor de module nauw samen met Paul van Roosmalen van de Gemeente Rotterdam. En dat levert voor beide organisaties fijne inzichten op: “We zijn er trots op dat onze minor internationaal goed staat aangeschreven bij internationale partneruniversiteiten. In 2023 verwelkomden we veel studenten uit Midden- en Zuid-Amerika”. Buitenlandse studenten krijgen als opdracht om de daktransitie in hun thuisland te onderzoeken en daarbij met name de rol van de lokale overheid in kaart te brengen. “Dit levert een schat aan informatie voor Gemeente Rotterdam op en we hebben een steeds beter beeld hoe we het in Nederland doen in vergelijking tot de rest van de wereld.  Deze kennisuitwisseling is wederzijds. De studenten gaan langs de dakparels in Rotterdam om een vlog te maken.

Gemeentelijke uitdagingen helder in kaart
Voor hun dakenmodule werken Claire en haar collega’s aan een routekaart van Rotterdam, om zo een beter beeld te krijgen van de wensen en uitdagingen van dakeigenaren per deelgemeente. Zo kunnen de studenten nog gerichter advies uitbrengen. “Graag roep ik alle mede NDP-partners die iets met hun dak willen op om contact met ons op te nemen. Onze studenten staan in de startblokken een advies uit te brengen en nemen graag nieuwe en innovatieve producten in hun berekeningen mee. En als de vragen te technisch voor onze studenten worden, slaan we de handen ineen met onze hogeschool collega’s met technische en watermanagement achtergrond!” 

Communicatietoolkit

Download hier

Volg ons:

Privacy policy | © Nationaal Dakenplan 2022 | Cookie policy