Cursus adviseur / regisseur duurzame en multifunctionele daken van start

Op 9 april 2024 start de tweede lichting met de 7 daagse cursus adviseur / regisseur duurzame en multifunctionele daken van start die wordt aangeboden door BDA Dak- en Gevelopleidingen. NDP-partners Optigrun, Zinco, idverde, Gemeente Rotterdam, Zoontjens, Wavin en verzorgen er een gastles. Inschrijven voor april is inmiddels niet meer mogelijk; in oktober begint die nieuwe cursus.

Het dak wordt steeds vaker beschouwd en aangewezen als een functionele oplossingsruimte voor maatschappelijke opgaven, onder andere op het gebied van biodiversiteit, waterberging, vergroening, circulariteit en gezondheid. Overheden en corporaties zullen meer gaan sturen op die maatschappelijke opgaven waarbij het dak een belangrijke rol krijgt, met name door daken multifunctioneel in te richten en te gebruiken.

Aan de hand van voorbeelden uit de bouwpraktijk worden alle aspecten besproken, van beleid en initiatief tot ontwerp, uitvoering en beheer. Echte vakspecialisten delen tijdens de opleidingsdagen hun ervaringen, inzichten en kennis met de deelnemers; van weerstanden en do’s en don’ts tot het berekenen van de effecten, investeringskosten en de maatschappelijke winst van deze daken. Tijdens het laatste deel van de opleiding wordt o.a. De Groene Kaap, de rode draad van de opleiding, bezocht waarbij verschillende stakeholders hun ervaringen met het project zullen toelichten. 

Meer informatie en aanmelden, zie hier. 

Communicatietoolkit

Download hier

Volg ons:

Privacy policy | © Nationaal Dakenplan 2022 | Cookie policy