Jan Henk Tigelaar – Stimulerende financiering

Jan Henk Tigelaar is directeur van Rooftop Revolution en vanuit die rol altijd op zoek naar manieren om het daklandschap duurzaam te benutten. Of zoals hij dat zelf zegt: “Vanaf het moment dat ik me realiseerde hoeveel braakliggend terrein er op de daken is, was ik geïnspireerd me daarvoor in te zetten”.

De aankomende jaren gaat Jan Henk voor het Nationaal Dakenplan aan de slag als trekker van het speerpunt ‘Stimulerende Financiering’. Zijn stip aan de horizon? Een praktisch pakket aan maatregelen formuleren dat ervoor zorgt dat financiële instellingen, dakeigenaren én overheden makkelijker met multifunctionele daken aan de slag kunnen. Graag zou hij zien dat duurzame dakbenutting de standaard wordt. “Multifunctionele daken gaan over zoveel meer dan economische winst. Het gaat over maatschappelijk rendement en de leefbaarheid op pijl houden, zeker ook voor toekomstige generaties”.

Het Innovatielab van RESILIO is het favoriete dak van Jan Henk. “Op dit multifunctionele dak komen blauw, groen, rood en geel samen en krijgen mensen een goed idee van wat er allemaal mogelijk is. Het is ook nog eens supermooi en geeft je het idee dat je midden in de stad toch in de natuur bent.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *