Ieke Benschop: Verbreding Mindset

Ieke Benschop is een trotse Utrechter die vanuit Natuur en Milieufederatie Utrecht (NMU) het Servicepunt Duurzame Daken opzette. Bij dit loket krijgen particulieren, bedrijven en eigenaren van maatschappelijk vastgoed informatie en advies over hoe je het dak het best kunt verduurzamen. En dan het liefst natuurlijk een multifunctionele invulling waarin meerdere dakkleuren samenkomen.

Als trekker van het speerpunt ‘Verbreding Mindset’ verheugt Ieke zich erop om met een goede communicatiestrategie alle partijen die een rol kunnen spelen in de Dakenrevolutie, te enthousiasmeren dat ook te doen. “Het is belangrijk dat we als NDP op de juiste plekken zichtbaar zijn én een pool van enthousiaste ambassadeurs samenstellen die met het NDP verhaal op pad kunnen.”

Het meest inspirerende dak vindt Ieke – naast haar eigen fijne, groene dak – het dak van het Erasmus ziekenhuis, waar patiënten en personeel kunnen genieten van groen en uitzicht en tegelijkertijd aan de duurzaamheidsdoelstellingen van de stad wordt bijgedragen. “Dat is precies waar we als NDP naartoe moeten: aan woningcorporaties; huurdersorganisaties, VvE’s, eigenaren van maatschappelijk vastgoed (zorginstellingen, scholen, sportclubs, culturele instellingen), bouwers én ontwikkelaars de waarde van het dak laten zien. Zodat het systeem zo verandert dat duurzame toepassingen op het dak uiteindelijk de enige logische optie blijken”.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *